Bakkerij Knapen - Brood met een verhaal
Opent om 08:00Bakkerij Knapen - Brood met een verhaal
Leveren bij jou?
Overzicht Brood Zoeken
Over ons
Ons verhaal begon zo’n 125 jaar geleden, toen Frans Knapen samen met zijn vrouw Josephina Linsen de deuren van hun bakkerij openden. Hun zoon Jaak Knapen en Adelaïde Teyssen waren de tweede generatie die de bakkerij in handen kregen. Daarop namen Jaak Knapen Jr. en Simone Stienaers het roer over. Samen breidden ze het assortiment uit.
Vanaf zijn honderdjarige bestaan in 1989 zijn wij, Jack Knapen en Karien Meus, de drijvende kracht achter de bakkerij en de winkel. De passie voor het vak bleef groeien en zo hebben wij de laatste jaren ons assortiment heel erg uitgebreid. Vroeger werd er enkel wit, tarwe-, boeren- en roggebrood verkocht. Vanaf de jaren zeventig werd de keuze uitgebreid met 7 granen- en meerkorenbrood. Toen de zaden hun intrede deden in de bakkerij, bracht dat meer opties met zich mee en zo kwamen er elk jaar een aantal nieuwe varianten bij. De combinatie van haver, spelt, rogge, soja, zonnebloempitten, maanzaad, lijnzaad, sesamzaad, gierst, noten en pompoenpitten zorgt voor heel wat lekkere broden en broodjes.
Maar daar stopt ons verhaal niet. Nu, na 125 jaar blijven we op zoek naar nieuwe combinaties en vooral authenticiteit. Ieder brood dat wij bakken heeft zijn eigen verhaal en dat begint bij het meel. Zo zijn wij op zoek gegaan naar ‘echt’ meel dat ons de meest smaakvolle broden zou opleveren en dat hebben we gevonden in het op steen gemalen meel
van de Commandeursmolen. Deze molenaars produceren met dezelfde passie voor hun vak het meel dat wij in onze broden verwerken.
Na een zoektocht van testen en optimaliseren, kunnen we oprecht zeggen dat we alles op punt hebben zoals we het voor ogen hadden.
Zo ontstond het gamma ‘Brood met een verhaal’ omdat elk van deze broden, gemaakt van ‘echt meel’ en op ambachtelijke wijze gebakken, een verhaal heeft.
Omwille van ons 125 jarig bestaan hebben wij dan ook het label ‘Brood met een verhaal’ vorm gegeven
Natuurlijk is er meer. Eigenlijk hebben ook onze gebakjes, vlaaien en koeken een eigen verhaal of zelfs een hele geschiedenis. Naast de vertrouwde
klassiekers vindt u regelmatig iets nieuws in de toog.
Voor iedereen wat wils.
Specialiteiten
Bij elke gelegenheid…
Valt Pasen vroeg dit jaar? Wanneer is het kermis? Vraag het aan de bakker, want voor elk feest moet u bij de bakker zijn langs geweest! Elke gelegenheid vraagt immers om eigen specialiteiten.
Met Kerst en Nieuwjaar vindt u alleen bij ons al sinds generaties lang de bladerdeegsterren en hartjes afgewerkt met botercrème. Maar ook de klassieke “stronken”, de stollen en de aangepaste broodjes kunt u bij ons verkrijgen.
Na de zoete hartjes van Valentijn, maken we ons op voor Pasen. Met veel passie wordt er chocolade gesmolten, in de vormen gegoten, afgekoeld en ontvormd. De hazen, de kippen en de eieren, stijlvol verpakt, zorgen voor een echt lentegevoel in de winkel.
Daarna is het tijd voor de communiefeesten en de kermis. Klein of groot, uitgebreid buffet of een simpele hap, wij proberen u met raad en daad bij te staan zodat het voor u een onvergetelijke dag wordt.
In mei en juni denken we ook nog aan de mama’s en de papa’s. Bij ons kunt u terecht voor aardbeienhartjes, stevige dessertjes, chocoladecadeautjes, ontbijtmandjes…
En dan wordt het zomer! Na de verwenbroodjes tijdens de examens worden de “warmweer”-specialiteiten gebakken: bbq-brood, focaccia, ciabatta, zuiders breekbrood, plattelandbrood, vakantiecake, waterlanders…
1 september: terug naar school! De rijpe appels en peren zorgen voor heerlijk gebak. Met onze lekkere, zelfgemaakte speculaas en onze gekende chocoladefiguren zorgt de Sint ook voor heel wat bedrijvigheid in de bakkerij en kunnen de pieten in elk schoentje iets lekkers leggen.
Openingsuren
maandag |
Gesloten
|
di - za |
08:00 - 18:00
|
zondag |
08:00 - 12:00
|
Afhaaluren
maandag |
Niet mogelijk
|
di - za |
08:00 - 18:00
Bestel één dag op voorhand, voor 18:30
|
zondag |
08:00 - 12:00
Bestel één dag op voorhand, voor 18:30
|