Bakkerij Meeus - Mario en Peggy

Gesloten

Bakkerij Meeus - Mario en Peggy

Leveren bij jou?

Vul je postcode in
Ja, wij leveren op deze postcode!
Helaas leveren we (nog) niet op deze postcode.

Aangepaste openingsuren

Volgende dagen hebben een aangepaste regeling i.v.m. het bestellen :

  • 7 juli tot 4 augustus : Jaarlijks verlof
Zie openingsuren
Bestel nu
Bestel nu
1

Bestel vandaag voor 17:00 - morgen ophalen

Bestel vandaag voor 17:00 - morgen ophalen

Overzicht Zoeken

Broden

Huisbroden

Pistolets & broodjes

Klein gebak

Taarten

Biscuit

Koeken

Zoetigheden

Hartige broodjes

Over ons

Wij zijn een kleine ambachtelijke bakkerij die zich elke dag inzetten om de mensen verse vernieuwende producten aan te bieden .


Van kleins af is bakker Mario al gebeten door een microbe , de bakkersmicrobe . Zijn eerste handelingen werden door zijn grootmoeder aangeleerd . Op mijn 10 jaar , het jaar 1982 kondigde ik al aan dat ik later bakker zou worden . Net zoals mijn vrienden politie agent of brandweer zouden worden , werd ik ook niet echt serieus genomen door mijn familie . ja ja , manneke , gij wordt bakker zegden ze dan met een lach . Maar toen de vraag in de zesde klas op het einde van het school jaar door de juffrouw weer gesteld werd , was zijn antwoord nog altijd het zelfde . Ik word bakker . Zijn ouders vonden dit  zo’n rare keuze en lieten hem het eerst jaar naar de vakschool  hout – metaal volgen , maar nu wist hij nog veel zekerder wat hij niet wilde doen en bleef zijn eerste gedachte herhalen   .  De bakkersschool van Geel  was de eerste stap naar zijn droom . Hij leerde hier de eerste basis begrippen , grondstofkennis en een pak theorie die  nu nog soms van toepassing is . Al vlug wilde hij zijn kennis verbeteren door bij een echte bakker te gaan werken in de weekenden . En niet zo maar de eerste de beste , maar bij bakkerij Meeus . Bij de stichter Anna en Andre Meeus en zijn zoon Louis Meeus mocht hij op zijn 15 beginnen in de weekenden  en de vakantie . Hij wist vooraf al door de vele verhalen die op school de ronde gingen , dat het er hier streng aan toe ging .Maar ik kan alleen maar leren van de besten , en de rest nemen we er maar bij dacht hij . Na een half jaar het school en het weekeindwerk gecombineerd te hebben , wilde hij zich volledig storten op de praktijk en liet zich overhalen om op leercontract te gaan . 1 dag school en de rest van de week doen wat hij het liefst deed  .

Hij kan over die periode  nog een hele tijd vertellen , maar het klopte dat hij hier echt zeer streng aangepakt werd . Maar met respect . Respect voor het beroep maar vooral respect voor de klanten . De producten moeten af zijn en langs de andere kant altijd denken dat het nog beter kan en beter moet worden . Dit heeft An en louis Meeus ook zo verder gedaan samen met 2 gasten waar ik er één van was .

Peggy , het gezicht van de winkel heeft een horeca opleiding  heeft zich op zeer korte termijn helemaal ingewerkt in de bakkerswereld en verzorgd elke dag met veel oog voor detail de winkel . Ook zijn heeft via leercontract het werken in stres omstandigheden   goed onder de knie . Haar doel is om de winkel een hele make over te geven . Anno 2020 ! Hiervoor heeft ze zich vooral  toegelegd op heel veel voorverpakte producten en pralines aanbieden van top kwaliteit die feestelijk verpakt worden in seizoen verpakking  !  Het leiding geven van een klein team was de grootste uitdaging voor ons . Dit hebben we beiden nooit gedaan , alleen maar ondergaan . 

 Nu zijn we 6 jaar verder  en hebben we  een nieuwe winkel gezet om onze producten nog beter te kunnen presenteren naar onze klanten .  Met deze vernieuwing hebben we een paar oude recepten terug naar boven gehaald  zoals de sandwich die terug een echte botersandwich genoemd mag worden . 

De specialiteiten zijn  onze 3 Femsa broden  , ons huismerkbrood . We hebben hierin Femsa wit , grof en femsa zwart . Maar nog meer en veel langer gekend is onze chocomousse en kaastaart . Deze twee taarten , samen met nog 65 andere taarten maken elke dag deel uit van ons gamma .

Maar wat ook niet mag worden vergeten zijn onze medewerkers  .

In de bakkerij werk ik samen met Geert die vooral het brood en pistolets verzorgd en dit met een grote gedrevenheid naar perfectie doet . De juiste man voor dat werk in onze bakkerij . Ook hebben we een halftijdse kracht , Jaro , die overal een beetje bijspringt zodat alles vlotjes blijft verlopen .

In de winkel hebben we 4 vaste medewerkers  Natalie, Nancy, Kristel En nog een Kristel In het weekeinde hebben we  Caro  de dochter van Kristel  . Zij komt als studente een centje bijverdienen op zaterdag en de vakanties  .

Dan hebben we ook Uslami  , onze poetsvrouw . Zij zorgt er voor dat wij het hele jaar door in een  propere omgeving kunnen werken . Ook weer iemand die perfectie nastreeft . Wij laten elk jaar onze werkruimte controleren door een externe firma op hygiëne  en behalen elk jaar een beetje meer punten omdat  wij onze mensen aansporen dit ernstig te nemen en telkens te blijven verbeteren . Onze score is nu 94% , en de toegelaten score moet maar 65 % zijn .

Kort gezegd , wij hebben een TOP TEAM 

Bakkerij Meeus - Mario en Peggy
Bakkerij Meeus - Mario en Peggy
Bakkerij Meeus - Mario en Peggy

Bestel vandaag voor 17:00 - morgen ophalen

Volgende dagen hebben een aangepaste regeling i.v.m. het bestellen:

  • 7 juli tot 4 augustus: Jaarlijks verlof

Openingsuren

Aangepaste uren:

  • 7 juli tot 4 augustus: Gesloten
ma - vr
07:00 - 18:00
zaterdag
07:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Afhaaluren

Aangepaste uren:

  • 7 juli tot 4 augustus: Gesloten
ma - vr
07:00 - 18:00
Bestel één dag op voorhand, voor 17:00
zaterdag
08:00 - 15:00
Bestel één dag op voorhand, voor 14:30
zondag
Niet mogelijk

Bakkersonline

Installeer de app

Download